Document Actions
logo museo napolibeniculturali
Projekti Projekti

Bashkepunimi dhe Trashgimia Kulturore, eshte nje projekt rajonal  i udhehequr nga  Teknopolis CSATA, ne kuader te fondeve komunitare te INTERREG III Itali-Shqiperi, “Ruajtja dhe rritja e vlerave e pasurive kulturore”.

Objektivi i projektit konsiston ne ngritjen e nje rrjeti te perhershem ndermjet institucioneve , qe i perkasin sistemit te Pasurive Kulturore te Pulia-s dhe Shqiperise, ne menyre per te krijuar politika efikase per te  ruajtur dhe rritur vlerat e Pasurive Kulturore, si dhe per ti dhene nje impuls rritjes se vlerave te Muzeve pjesemarres  ne kete projekt, duke riprodhuar vizita  dhe ambiente virtuale, dixhitalizuar pasurite Muzeale,  ne menyre qe mund te vizitohen nepermjet internetit nga nje publik sa me i gjere.

Per kete qellim, nepermjet ngritjes se vlerave te burimeve njerezore, do te krijohet  nje komunitet praktikash ndermjet operatoreve, per te propozuar, realizuar dhe finalizuar  projekte nderkufitare per ruajtjen,  rritjen e vlerave te Pasurive Kulturore.

Partneret e projektit, pervecse Rajonit te Pulia-s, Sektori i Pasurive Kulturore dhe Teknopolis CSATA jane:

  • Drejtoria Rajonale per Pasurite Kulturore dhe paesaggistici te Pulia-s me Muzet Arkeologjik Kombetar te Enjacias dhe Altamures

  • Ministria e Turizmit, Kultures, Rinise dhe Sportit,me Muzeun Historik Kombetar te Tiranes, Muzeun e Arteve Mesjetare te Korces, Muzeun “Onufri” te Beratit, Muzeun Etnografik te Krujes, Muzeun Arkeologjik te Tiranes.

  • Muzeu i Paleontologjise “D.de Lorentis” te Malies.

  • Fondacioni “Ettore Pomarici Santomasi” Gravines, Puglia.

  • Muzeu Qytetar  Arkeologjik i Kanozes

Për më tepër

Rrjeti www.cchnet.it Rrjeti www.cchnet.it

Rrjeti www.cchnet.it qe eshte krijuar ne kuader te projektit “Bashkepunimi dhe Trashgimia Kulturore”, ka si objektiv te promovoje dhe te rris vlerat e pasurise arkeologjike, arkitektonike, historiko-artistike, dhe etnografike te muzeve pjesemarres, duke respektuar identitetin e secilit institucion te perfshire, dhe te perhap njohurine per publikun e Internetit.

Rrjeti eshte i perbere nga faqet e internetit e dhjete muzeve, pese ndodhen ne Pulia, dhe pese ne Shqiperi. Secili nga subjektet eshte menduar si ” mbajtes”i pasurive kulturore, ne te njejten kohe  eshte vendosur ose “pembledhur” ne konteksin e pergjithshem te referimit: rrjeti www.cchnet.it

Për më tepër

Vizitat tematike Vizitat tematike

Nepermjet ketij seksioni, eshte i mundur vizualizimi i intinerareve virtual te Pasurive Kulturore, qe gjenden ne nje pjese ose ne te gjithe Muzet e vendosur ne rrjetin CCHNET.

Për më tepër
« Mars 2018 »
Di Mo Ma En Fr Sh
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri